Kandidaat

E. Wijnsouw

Nr. 03 op de kandidatenlijst


Raadslid

E. WijnsouwStuur een e-mail naar E. Wijnsouw.


06 - 54 71 04 68

Bel E. Wijnsouw via dit nummer.


Vanaf mijn zesde jaar woon ik in de gemeente Ede. Eerst in Bennekom en later zijn we naar Ede verhuisd. Ik ben getrouwd en ik heb 3 lieve dochters die allen volwassen zijn. Ik ben nog bezig met een 4-jarige opleiding voor Opticien wat een heel mooi vak is. Mijn motto is nog steeds: Mensen, erger je niet aan dingen die je niet leuk vindt, maar geniet van de dingen die je wel leuk vindt.

Het mooiste zou zijn wanneer iedereen in de gemeente Ede tevreden is. Maar in de praktijk gaat dat helaas niet lukken. Er zijn altijd mensen die teleurgesteld zijn in de beslissingen die de gemeente neemt of moet nemen. Toch zet ik mij wekelijks in voor de burgers om zo goed mogelijk de wensen van hen mee te nemen in de besluiten van de raad.

Er kunnen altijd dingen anders of beter. Ik ben van mening dat het goed wonen, werken en recreëren is in de gemeente Ede. Zeker nu de gemeente ook een inclusie gemeente wilt zijn. Dat wil zeggen dat mensen met een beperking dezelfde kansen en mogelijkheden hebben als mensen zonder beperking. Eigenlijk moet dat als vanzelfsprekend zijn. Maar in de praktijk blijkt dat nog niet het geval te zijn. Daar zijn nog stappen in te zetten.

Gemeente Ede heeft een goed minimabeleid. Mensen met een kleine beurs kunnen mee doen in de maatschappij. Zeker wanneer je naar andere gemeenten kijkt doet Ede het echt goed. De gemeente is nu helemaal verantwoordelijk is voor de zorg. Dat betreft ook de Jeugdzorg. We willen allemaal dat het goed gaat met onze kinderen maar helaas is dit niet overal het geval en dan is het belangrijk dat er goede ondersteuning wordt aangeboden zodat deze jeugdigen ook een kans hebben of krijgen.

Ik ben blij dat Gemeente Belangen een voorzet heeft gegeven voor het aanbieden van schoolzwemmen. Men is volop bezig om dit vorm te geven en ik heb hier veel vertrouwen in. Het zou mooi zijn wanneer alle kinderen in de gemeente Ede een zwemdiploma halen. Ook vind ik het behoud van het Bosbad Lunteren van groot belang. Dit hebben we ook voor elkaar gekregen door het zwemproduct in het geheel te herzien.

Sport is voor mij heel belangrijk. Sport is passie, verbroedert, is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect. We hebben in Ede heel veel keuze uit diverse sporten. Wat ik graag zou willen realiseren is ondersteuning voor talenten. Talenten die uitstijgen en ondersteunt moeten worden om door te stromen naar topsport.

Ook vind ik het heel belangrijk dat er aandacht komt voor het MKB. Goed luisteren waar zij behoefte aan hebben en dit dan ook aanpakken. Betrek het MKB bij diverse items. Regels moeten een aanvulling zijn en geen tegenwerking oproepen.

Er zijn diverse projecten geweest die samen met de burgers tot stand gekomen zijn. Bijvoorbeeld de herinrichting van de markt. Maar ook in de wijk worden de mensen steeds meer betrokken om te kijken wat zij kunnen doen aan de leefbaarheid in hun wijk. Tenslotte moeten we het met zijn allen doen. Niets doen is geen optie. Ik hoop dan ook dan mensen de moeite zullen nemen om op 21 maart naar de stembus te gaan om te stemmen op de partij de het meest bij hun past. Natuurlijk hoop ik dat dit Gemeente Belangen wordt maar dat men gaat stemmen is het belangrijkst.