Alex Kiffen

Als voorzitter van de Mixed Hockeyclub Ede richt ik mij vooral op de ontwikkeling van de mogelijkheden voor sport en spel in Ede. Ik wil dat Edenaren van alle leeftijden, alle achtergronden en alle delen van onze gemeente in staat zijn om, elk op hun eigen niveau en passend bij hun eigen interesse, sportief het maximale uit zichzelf te halen.

Ik ben directeur van een industrieel bedrijf en stop veel tijd in de Edese hockeyclub, net als vele andere vrijwilligers. Ik speel zelf ook in een veteranenelftal en weet dus hoe belangrijk, maar ook hoe leuk, het is om regelmatig sportief en actief bezig te zijn.

Mijn overtuiging is dat een sportief Ede ook een vitaal Ede is. Dat geldt op individueel niveau, omdat het voor iedereen, van jong tot oud, gewoon goed is om sportief bezig te zijn. In teamverband of individueel, op je eigen houtje of in een vereniging, als beginner of semi-prof: bewegen, sporten en actief bezig zijn is goed voor je fysieke én mentale gezondheid. Als je sport, draagt dat bij aan je persoonlijke vitaliteit.

Maar ook op het niveau van onze gemeente is sportiviteit belangrijk: sport en spel dragen bij aan de verbinding tussen mensen, aan een actief en rijk verenigingsleven, aan het plezier dat mensen hebben om te kijken naar de topprestaties van de beste sporters en teams, aan de dynamiek die we als Ede hebben en naar buiten toe uitstralen.

Graag zet ik mij, namens GemeenteBelangen Ede, in om alle Edenaren de kans te geven om te kunnen sporten. Juist ook om die mensen een extra zetje in de rug te geven om van de bank te komen en, ook al is het maar íets, sportief bezig te zijn. Dat betekent wat mij betreft dat de gemeente Ede vooral moet bijdragen met ondersteuning in financiële en praktische zin, met de juiste aansporing door communicatie en door actieve en constructieve samenwerking met de vele mooie verenigingen, clubs, bedrijven en instellingen die zich nu al sterk maken voor een sportief én vitaal Ede.